JAJECZNICA PO MOJEMU
Składniki: 3 jajka, boczek wędzony surowy, niewielki mięsisty pomidor obrany ze skórki, ¼ papryki, 1-2 małe pieczarki, szczypiorek, koperek, sól, pieprz, vegeta, smalec lub olej do smażenia.
Przygotowanie: Niewielką ilość tłuszczu rozgrzewamy na patelni, wrzucamy pokrojony w kostkę boczek. Cebulę kroimy w piórka, pomidora i paprykę w kostkę, pieczarki w drobne paseczki. Wrzucamy na patelnie w kolejności: papryka, pieczarki, po chwili cebula, pomidor. Smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia boczku. Na chwilę odstawiamy z ognia, wbijamy jajka, przyprawiamy, dodajemy szczypiorek i koperek, smażymy od razu mieszając do dość mocnego ścięcia, podajemy na gorąco z pieczywem.
Też często tworzę wariacje na temat jajecznicy 🙂
Świetny wpis, jestem pod mega wrażeniem.