Jedzmy owoce i warzywa

Przeważnie każda kobieta ma okres w swoim życiu, gdy chce przybrać na wadze lub zrzucić zbędne kilogramy! Ja osobiście nie znam ŻADNEJ przedstawicielki płci pięknej, która byłaby w pełni zachwycona ze swojej sylwetki. To zagadkowe. Niestety takie są fakty. Najczęściej panie zgrzędzą na boczki i fałdki. Pragną wyglądać jak gwiazdy filmów i media. Zapominają , że media kłamią! Aczykolwiek najprościej jest zaakceptować siebie i polubić swoją prezencję. Nie jest to w ogóle takie proste, kiedy media promują modę na anoreksję i chudość. Zapamiętajcie: kości nie są w ogóle atrakcyjne!! Do kanonu piękna zaliczają się kobiety o pełniejszych kształtach: Marilyn Monroe, Bridget Bardot, Monica Belluci, Salma Hayek itd. Każda z nich ma piękne piersi i krągłości. Daleko im do chudych modelek.

Okres na owoce trwa w sklepach cały rok, ale tylko latem możemy się cieszyć piękną pogodą za oknem i przepysznymi darami naszych ogródków. Gorąco zapraszam i proponuję świeże warzywa i owoce. Szczególnie te w sezonie, bo mają one dużo witamin oraz substancji, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszych organizmów. Co najlepiej proponuję? POMIDORY!! Te czerwone warzywa mają w sobie bardzo dużo potasu. Jego brak u człowieka jest przyczyną między innymi : osłabienie organizmu, zmniejszenie kurczliwości mięśnia sercowego oraz osłabienie mięśni szkieletowych i gładkich.
Dlatego wykorzystajmy dogłębnie okres na POMIDORY i konsumujmy je pod każdą postacią: zupy, soki, w sałatkach lub po prostu świeże na bułkach. Czy są tuczące? Możemy je jeść do woli!! Sok pomidorowy jest wskazany przy diecie, ponieważ oczyszcza organizm ze wszystkich toksyn, które nadążyły się nazbierać. Polecam gorąco jeden dzień pomidorowy.

Skomentuj

2 Jedzmy owoce i warzywa

  1. mariusz pisze:

    Hej, to co piszesz jest naprawdę ciekawe, ale forma jest nieco ciężka – nie wszyscy mogą to zrozumieć… mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.

  2. Tiffany pisze:

    warto jeszcze wspomnieć że pomidory posiadają także kwas chlorogenowy i kwas p-kumarynowy.Są to związki hamujące  powstawanie rakotwórczych nitrozamin i zmniejszają ryzyko powstawania nowotworów.
    Jeśli ktoś pali papierosy(czego nie polecam) poprzez jedzenie pomidorów lub picie ich soku częściowo może zablokować nitrozaminy (najsilniejszy składnik tytoniu) a tym samym zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka płuc.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.


*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>