Przepis na wątróbkę

Składniki: wątróbka drobiowa, pieczarki, cebula, jabłko, mandarynka, sałata, sól, pieprz, mleko, vegeta, olej lub smalec do smażenia.

Przygotowanie: wątróbkę myjemy, usuwamy błony, zanurzamy w miseczce z mlekiem. Gdy wątróbka się moczy kroimy cebulę w piórka, pieczarki wzdłuż trzonów, jabłka w półćwiartki Wątróbkę wrzucamy na rozgrzana patelnię, przyprawiamy. Dodajemy pieczarki, jabłka, na końcu cebulę. Dolewamy wodę, dusimy, co jakiś czas delikatnie (by nie połamać jabłek) mieszając – przez ok. 20 minut. Na brzeg talerza kładziemy liście sałaty, a na nie półćwiartki mandarynki, wykładamy wątróbkę. Wątróbka najlepiej smakuje z ziemniaczanym purre polanym sosem z duszenia i sałatką z czerwonej kapusty. 

Author: andzia

Skomentuj

3 Responses to Przepis na wątróbkę

  1. Konstanty napisał(a):

    Wątróbke, to trzeba umieć zrobić, żeby była dobra.

  2. ketonek napisał(a):

     Swietna notka.  Czekam na wiecej, zdecydowanie. Pozdrawiam!

  3. Pantera napisał(a):

     fajnie napisane i bardzo przydatne. przepis wypróbuje.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

*